2011-11-01 16:43:54• hírek • Póti Orsolya

Elutasította a kenőpénzt egy határőr

A Szatmár Megyei Határrendészeti Felügyelőség egy bányai fiatal ellen indított eljárást ugyanis az 100 euróval próbálta megvesztegetni az egyik Petei Határátkelőnél dolgozó határőrt. Mint kiderült a vesztegetővel egy kiskorú is utazott, akinek kísérői meghatalmazása hamis volt.

A Petei Határátkelőnél néhány nappal ezelőtt a 19 éves N. Andrei Stefan nagybányai lakos jelentkezett az országból való kilépésre egy Ford Transit gépjárművel. Az autóban több személy is utazott, mint például a 39 éves N. Jojel és a 37 éves N. Maria Magdalena szintén bányai lakosok, valamint a 16 éves R. C. Arad megyei lakos.

A dokumentumok ellenőrzésekor N. Jojel felmutatta a kiskorú kísérői meghatalmazását, amelyen egy aradi jegyző aláírása állt. Részletesebb vizsgálatok után kiderült a meghatalmazás hamis volt. Október 28-án a 39 éves nagybányai férfi felhívta azt a határrendészet keretében tevékenykedő tisztet, aki az ő ügyével foglalkozott, és arra kérte, hogy 100 euró fejében semmisítse a bűnügyi dossziéját.

A határrendész határozottan elutasította az ajánlatot, azonban a férfi egyre rámenősebb lett. A határrendészet munkatársa jelentette az esetet az Szatmár Megyei Korrupcióellenes Szolgálatnak, akik a Törvényszék mellett működő Ügyészség munkatársai közreműködésével október 31-én rajtakapták a nagybányai férfit azon, hogy újra vesztegetni próbálja a határrendészt.

N. Jojel ellen bűnügyi eljárást indítottak, 30 napig nem hagyhatja el Nagybánya területét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: